Ne zamudite
posebnih ponudb, novosti
in promocijskih kuponov!

Prijavite se na naše novice in obenem pridobite
5% popust na vaše prvo naročilo.

Popust velja za nakup vseh izdelkov iz redne ponudbe.
Ne velja za izdelke v akcijskih ponudbah in paketih.

Izpolnite obrazec za prenos brezplačne e-knjige



Pridobite 5% POPUSTA ob naslednjem nakupu.
Prijavite se na e-novice in ob zaključku nakupa pridobite 5% popust ob naslednjem nakupu.

Želim se prijaviti   Ne želim se prijaviti
Celostna
obravnava
Brezplačno
svetovanje
Brezplačna
poštnina nad 50 €
Dostop do izvidov

Šola in služba? Brez težav!


Se tudi vam zdi, da so se dopusti šele začeli, pa sta že tukaj novo šolsko leto in ponoven odhod v službo? Naši spočiti možgani se bodo morali spet premakniti v višjo prestavo, saj bomo potrebovali veliko koncentracije, s tem pa možgani tudi več energije. Res je, da se je včasih kar težko vrniti v ustaljene tirnice, a vendar si pri tem lahko pomagamo na različne načine.
 


Kako lahko podpremo male sive celice?

Da nas naši možgani s koncentracijo in spominom ne pustijo na cedilu, bodo potrebovali nekaj podpore.

Možgani so v največji meri sestavljeni iz maščobnih kislin. Najpomembnejši omega 3 maščobni kislini, EPK in DHK, sestavljata membrane možganskih celic, zato je nujno, da jih ustrezno podpremo prav s kvalitetnimi omega maščobnimi kislinami.
Dokazano je, da sta pomembni za normalen razvoj možganov, saj pospešujeta komunikacijo med posameznimi možganskimi celicami.

Navkljub temu, da so izjemnega pomena že za razvoj zarodka v času nosečnosti in tudi kasneje za razvoj možganov otroka, jih najpogosteje primanjkuje prav ženski populaciji in otrokom.

Da niso pomembne le za mlade in otroke pa dokazujejo tudi podatki, da DHK in EPK prispevata k vzdrževanju normalnih ravni krvnega tlaka, k vzdrževanju normalnih vrednosti trigliceridov v krvi in skrbita za zdravje srca.
Tako so priporočljive prav za vse: od športnikov, starejših, mladih, otrok, zaposlenih, nosečnic, kadilcev, tistih s prekomerno telesno težo,... in še bi lahko naštevali.

Kaj pa pomanjkanje energije?

Možgani torej za dobro delovanje potrebujejo ustrezen vnos omega 3 maščobnih kislin. Te ne smejo biti oksidirane, sicer delujejo vnetno - kar je ravno obratno od tega, kar želimo z njimi v telesu doseči.

Če opazite pomanjkanje energije, je to lahko povezano tudi s črevesjem, saj so možgani preko vagusnega živca močno povezani s njim.
Neuravnovešeno stanje črevesne mikrobiote je lahko razlog za pomanjkanje energije, pa tudi slabo koncentracijo, šibkim spominom in slabim razpoloženjem.

Če imamo črevesno mikrobioto uravnovešeno, pa je razlog za pomanjkanje energije lahko v pomanjkanju NADH – biološkega vodika. To je naravna snov, ki jo vsebuje in potrebuje vsaka celica v našem telesu – tudi možganske.

NADH je v celicah odgovoren za tvorbo ATP energije – več kot jo celice imajo, bolje delujejo in dlje živijo.

Ja, NADH ni le snov, ki zagotovi več energije, ampak deluje tudi kot znanstveno dokazan anti-ageing!

Če se vrnemo k možganom – študije na stabiliziranem NADH so pokazale, da le-ta poveča sposobnost reševanja matematičnih problemov in drugih nalog, izboljša pa tudi vidno zaznavanje. Vse to uspešno izboljša tudi v primeru pomanjkanja spanja, do katerega v času šolanja in napornih zaposlitev že tako pride preveč pogosto.

Da bo torej vrnitev v šolo ali službo potekala čimbolj enostavno, lahko torej poskrbimo s kombinacijo stabiliziranega NADH (sicer ne bo imel učinka) in z neoksidiranimi omega 3 maščobnimi kislinami, ki vsebujejo visoke odmerke EPK in DHK.

Za boljšo absorpcijo poskrbite, da bodo omega 3 maščobne kisline v obliki naravnih trigliceridov.

Mjuša Krevs, mag. inž. prehrane
 
Copyright Eubioma © 2020   |   Pravno obvestilo   |   Uporaba piškotkov
Izdelava: MMStudio