Ne zamudite
posebnih ponudb, novosti
in promocijskih kuponov!

Prijavite se na naše novice in obenem pridobite
5% popust na vaše prvo naročilo.

Popust velja za nakup vseh izdelkov iz redne ponudbe.
Ne velja za izdelke v akcijskih ponudbah in paketih.

Izpolnite obrazec za prenos brezplačne e-knjigePridobite 5% POPUSTA ob naslednjem nakupu.
Prijavite se na e-novice in ob zaključku nakupa pridobite 5% popust ob naslednjem nakupu.

Želim se prijaviti   Ne želim se prijaviti
Celostna
obravnava
Brezplačno
svetovanje
Brezplačna
poštnina nad 50 €

Kako pravzaprav v telesu nastane energija?


Ljudje potrebujemo energijo za čisto vse procese, ki potekajo v telesu. Lahko gre za procese, na katere ne pomislimo prav pogosto, na primer za vzdrževanje telesne temperature, pa vse do zmožnosti razmišljanja, koncentracije, ukvarjanja s športnimi dejavnostmi in mnoge druge. Pa se kdaj vprašamo, kako energija, ki nam to omogoča, sploh nastane?
 


Da bo proces nastanka energije razumljiv, moramo najprej spregovoriti o NADH oziroma koencimu 1. Gre pravzaprav za biološko obliko vodika, ki s kisikom reagira v vsaki celici in tako proizvaja energijo v obliki ATP.
Več, kot je celicam na voljo NADH, več energije nastane, celice zaradi tega bolje delujejo in dlje živijo.
 
Ko zaužijemo hrano, se ogljikovi hidrati, maščobe in beljakovine pretvorijo v sladkorje, maščobne kisline in aminokisline. Te po krvi potujejo do organov, kjer se spremenijo v še manjše molekule in kot take vstopijo v Krebsov cikel.
V zapletenem procesu nastane NADH, spojina, ki bo v reakciji s kisikom proizvedla energijo in tako odločala o tem, koliko moči in vzdržljivosti bomo imeli, njeno delovanje pa se zazna še precej širše.
 
Več energije, kot jo celice potrebujejo, več NADH vsebujejo. Največ NADH se nahaja v srcu, možganih in v mišicah. Veliko ga potrebujejo tudi pljuča, jetra in ledvica. Razlog, da ga rastline ne vsebujejo, je prav v tem, da ne potrebujejo energije za premikanje.
 
NADH je tako pomemben za delovanje vseh naših organov.

Ker veliko energije porabijo na primer možgani, je NADH ključen za dobro koncentracijo in spomin ter druge kognitivne funkcije. V možganih pripomore tudi k tvorbi hormonov, ki vplivajo na naše dobro razpoloženje in pomnjenje, to so na primer serotonin, adrenalin in dopamin.
 
Srčna mišica je kot velik porabnik energije precej odvisna od količine NADH v telesu. 
 
NADH ima izjemno širok spekter pozitivnih učinkov na naše telo, vpliva namreč na več kot 1000 procesov v našem telesu, zato je težko omeniti vse. Izpostavimo pa lahko še pozitiven vpliv na libido, saj upad libida spada med 4 najpogostejše vzroke za ločitev in je tako precej pomembna tema. NADH namreč okrepi nastanek dušikovega oksida, ki sprošča in razširi krvne žile – s tem posledično poskrbi za boljšo prekrvavljenost organov in njihovo oskrbo s kisikom. NADH je spojina, ki od vseh v največji meri poskrbi za sintezo dušikovega oksida (NO). Da je NO zares pomemben, ko pride do spolnosti, dokazujejo že druga sredstva za pomoč pri spolnosti, katerih namen je prav tako povečati količino NO v telesu.
 
Ker NADH vpliva na čisto vse celice v našem telesu, okrepi tudi našo odpornost, saj nudi energijo tudi celicam imunskega sistema.
 
NADH je najpomembnejša naravna snov v našem telesu, saj se energija, ki jo proizvaja, pri nas odraža pri:
- Koncentraciji v službi
- Sposobnosti pomnjenja pri učenju
- Količini energije, ki jo potrebujemo za šport
- Našem razpoloženju
- Libidu
- Naših dnevnih aktivnostih
- Sposobnosti premagovanja vsakodnevnih izzivov

Hitrost rezultatov delovanja NADH je odvisna predvsem od namena za katerega ste se odločili za uživanje. Izboljšanje energije in zbistritev uma se običajno občutita že v slabih 20 minutah, medtem ko bo za izboljšanje libida ali dolgoživosti verjetno potrebna nekoliko dolgoročneje višja energija v celicah.


NADH je izredno pomembna molekula v telesu, ki vpliva na številne procese. Če jo imamo v telesu v izobilju, prinaša neštete dobrobiti za zdravje. Ker jo je skoraj nemogoče stabilizirati – doslej je poznan le en učinkovit način stabilizacije, ki je patentiran – številni proizvajalci poizkušajo nivo NADH dvigovati posredno, preko njegovih prekurzorjev NAD+ in NMN, kjer prihaja do nižjih pretvorb v NADH. Številni pozitivni učinki na zdravje, ki so bili dokazani v več javno objavljenih študijah, veljajo izključno za NADH, ki je stabiliziran po patentirani formuli.

Ob izbiri NADH dopolnila je potrebno biti pozoren tudi na obliko NADH – trenutno še ni poznane tehnologije, ki bi zagotovila absorpcijo NADH v kapsulah. Edini zagotovljeni način absorpcije je podjezična pastila – lingvaleta, ki se stopi pod jezikom in NADH takoj preide v krvni obtok.

NADH je naravna in povsem varna snov, ki lahko izjemno pozitivno vpliva na naše vsakdanje življenje, če je le telesu zagotovimo dovolj.
 
Copyright Eubioma © 2020   |   Pravno obvestilo   |   Uporaba piškotkov
Izdelava: MMStudio