Ne zamudite
posebnih ponudb, novosti
in promocijskih kuponov!

Prijavite se na naše novice in obenem pridobite
5% popust na vaše prvo naročilo.

Popust velja za nakup vseh izdelkov iz redne ponudbe.
Ne velja za izdelke v akcijskih ponudbah in paketih.

Izpolnite obrazec za prenos brezplačne e-knjigePridobite 5% POPUSTA ob naslednjem nakupu.
Prijavite se na e-novice in ob zaključku nakupa pridobite 5% popust ob naslednjem nakupu.

Želim se prijaviti   Ne želim se prijaviti
Celostna
obravnava
Brezplačno
svetovanje
Brezplačna
poštnina nad 50 €

Kaj odlikuje dober probiotik?


Ponudba probiotikov je na trgu prehranskih dopolnil ogromna. Verjamemo, da se vam je že zgodilo, ko ste samo stali pred polico s probiotiki v lekarni ali trgovini in se spraševali: "Kateri je najboljši probitik zame?"

Naš nasvet je, da se odločite za kombinacijo probiotikov in prebiotikov, ki jih odlikuje RAZNOLIKOST in njihovo MEDSEBOJNO SOŽITJE (simbioza).


Skrb za lasten črevesni mikrobiom je eno izmed najpomembnejših zdravju koristnih opravil, ki jih lahko vsak posameznik stori zase. V telesu imamo 2 kg črevesnih mikroorganizmov, ki sestavljajo naš črevesni mikrobiom.

Zdrav črevesni mikrobiom nam omogoča, da živimo življenje brez prebavnih težav, imamo odlično presnovo, okrepljen imunski sistem in visoko raven telesne energije.

Vsekakor je smiselno poskrbeti, da imamo v črevesnem mikrobiomu ves čas na voljo zadosti pozitivnih mikroorganizmov, ki skrbijo za naše zdravje. Za vas smo pripravili nekaj ključnih dejstev za izbiro najboljšega probiotika:

1) Število bakterij v odmerku

Da dosežemo pozitivno delovanje moramo najprej zagotoviti minimalno potrebno število živih probiotičnih bakterij v dnevnem odmerku, ki se bo odrazilo v pozitivnem delovanju. Pri nekaterih sevih za pozitivno delovanje zadostuje že med 1 in 3 milijardami živih probiotičnih bakterij, drugi potrebujejo precej več, tudi do 20 milijard. Kadar s probiotiki podpiramo odpravljanje konkretnih težav je smiselno dnevno uživanje vsaj 20 milijard bakterij. Uživanje visokih odmerkov probiotikov je generalno varno. Kadar s probiotiki podpiramo odpravljanje zdravstvenih težav, nam bodo v splošnem zadostovali odmerki v višini med 20 in 50 milijardami za odrasle posameznike.

2) Raznovrstnost in prava kombinacija sevov

Človeško telo naseljuje preko 1.000 različnih mikroorganizmov, ki jih delimo na pozitivne, negativne in nevtralne. 99 % teh mikroorganizmov se nahaja v črevesnem mikrobiomu. Kombinacije in zastopstvo različnih sevov je od človeka do človeka popolnoma različno, kar nas med drugim dela unikatne posameznike. V prvi vrsti je najpomembnejše razmerje med pozitivnimi in negativnimi mikroorganizmi, ki mora biti vsaj 85 % : 15 % v prid pozitivnim mikroorganizmom, da ostajamo v stanju evbioze (t.j. zdravega ravnovesja).

Vsem nam je skupnih 47 sevov dobrodejnih pozitivnih mikroorganizmov, kadar je naš črevesni mikrobiom v uglašenem zdravem stanju. Seveda pa to ne drži ves čas in za vse, marsikdo se sprehaja po svetu z bistveno manj pozitivnih mikroorganizmov v svojem črevesnem mikrobiomu.

Ko se odločimo uglasiti in obnoviti naš črevesni mikrobiom je smiselno, da uporabimo kombinacijo več različnih sevov probiotikov in prebiotikov. To nam omogoča večkratno fermentiran napitek Multi EM ferment, ki vsebuje posebno kombinacijo dobrodejnih sevov mikroorganizmov, ki se med seboj podpirajo v delovanju, enako kot se med seboj podpirajo dobrodejni mikroorganizmi v naših telesih.

3) Sposobnost naseliti črevesno mikrobioto

Ko zaužijemo probiotike, je njihov prvi preizkus prehod preko kislega okolja v želodcu. To je za marsikatere inhibirane seve v kapsulah, ki nimajo posebnega enteričnega ovoja, poseben izziv. Inhibirani sevi so v stanju zimskega spanja in če jih takrat izpostavimo kislemu okolju želodca se niso sposobni braniti. Prehod skozi želodčno kislino je najlažji živim probiotičnim bakterijam, ki imajo naravno sposobnost preživetja v takšnem okolju tudi do 4 ure, kar je več kot dovolj da prispejo do črevesja.

Drug izziv je dejanska naselitev črevesnega mikrobioma. Nekateri probiotični sevi se nikdar ne naselijo in to tudi ni njihov namen. Takšni običajno samo pomagajo pri razreševanju določenih akutnih situacij in običajno niti ne spadajo med stalne zastopnike v zdravem črevesnem mikrobiomu. Kadar iščemo trajne rešitve in ciljamo na obnovo črevesnega mikrobioma, potrebujemo seve, ki so sposobni ponovne naselitve črevesnega mikrobioma.

Ni nujno, da bo (samo) uživanje probiotikov odpravilo bolezen ali zdravstveno težavo, je pa zelo verjetno, da brez dobrodejnih mikroorganizmov in vzpostavitve normalnega ravnovesja v črevesnem mikrobiomu t.j. evbioze težave sploh ne boste odpravili.

Probiotični izdelki nimajo kontraindikacij in gredo z roko v roku z vsemi dopolnili in zdravili. Izberite si najboljšega!
 
Copyright Eubioma © 2020   |   Pravno obvestilo   |   Uporaba piškotkov
Izdelava: MMStudio