Ne zamudite
posebnih ponudb, novosti
in promocijskih kuponov!

Prijavite se na naše novice in obenem pridobite
5% popust na vaše prvo naročilo.

Popust velja za nakup vseh izdelkov iz redne ponudbe.
Ne velja za izdelke v akcijskih ponudbah in paketih.

Izpolnite obrazec za prenos brezplačne e-knjigePridobite 5% POPUSTA ob naslednjem nakupu.
Prijavite se na e-novice in ob zaključku nakupa pridobite 5% popust ob naslednjem nakupu.

Želim se prijaviti   Ne želim se prijaviti
Celostna
obravnava
Brezplačno
svetovanje
Brezplačna
poštnina nad 50 €

Kaj odlikuje dober probiotik?


O dobrodejnosti probiotikov smo slišali že veliko in o njih resnično čivkajo tudi že vrabčki na veji. Dandanes nam je jasno, da so mikroorganizmi, kamor spadajo tudi probiotiki, sestavni deli naših teles in da je njihova uravnoteženost bistvenega pomena za zdravje...

Zato je vsekakor smiselno poskrbeti, da imamo ves čas na voljo zadosti pozitivnih mikroorganizmov, ki stražijo naše zdravje. Ponudba je pestra in marsikdaj je težko izbrati pravi izdelek – kaj pravzaprav odlikuje dober probiotik?

1) število sevov v odmerku

Da dosežemo pozitivno delovanje moramo najprej zagotoviti minimalno potrebno število živih probiotičnih bakterij v dnevnem odmerku, ki se bo odrazilo v pozitivnem delovanju. Pri nekaterih sevih za pozitivno delovanje zadostuje že med 1 in 3 milijardami živih probiotičnih bakterij, drugi potrebujejo precej več, tudi do 20 milijard. Kadar s probiotiki podpiramo odpravljanje konkretnih težav je smiselno dnevno uživanje vsaj 20 milijard sevov. Uživanje visokih odmerkov probiotikov je generalno varno. Ena izmed študij je potrdila varnost uživanja tudi z odmerki v višini 1.8 trilijona, ob čemer naj omenimo, da ob tem ni bilo zaznanih kakšnih posebnih dodatnih pozitivnih učinkov. Kadar s probiotiki podpiramo odpravljanje zdravstvenih težav, nam bodo v splošnem zadostovali odmerki v višini med 20 in 50 milijardami za odrasle posameznike.

2) raznovrstnost in prava kombinacija sevov

Človeško telo naseljuje preko 1.000 različnih mikroorganizmov, ki jih delimo na pozitivne, negativne in nevtralne. 99 % teh mikrooganizmov se nahaja v črevesni mikrobioti. Kombinacije in zastopstvo različnih sevov je od človeka do človeka popolnoma različno, kar nas med drugim dela unikatne posameznike. V prvi vrsti je najpomembnejše razmerje med pozitivnimi in negativnimi mikroorganizmi, ki mora biti vsaj 85 % : 15 % v prid pozitivnim mikroorganizmom, da ostajamo v stanju evbioze (t.j. zdravega ravnovesja).

Vsem nam je skupnih 47 sevov dobrodejnih pozitivnih mikroorgnaizmov, kadar je naša črevesna mikrobiota v stanju popolnega zdravja. Seveda pa to ne drži ves čas in za vse, marsikdo se sprehaja po svetu z bistveno manj pozitivnih mikroorganizmov v svoji črevesni mikrobioti.

Kadar se s podporo probiotikov namenimo obnoviti našo črevesno mikrobioto, je smiselno da poskrbimo za obnovo čim več od teh. To nam omogočajo probiotični pripravki, s posebno zasnovo kombinacije pozitivnih sevov, ki se med seboj podpirajo v delovanju, enako kot se med seboj podpirajo dobrodejni mikroorganizmi v naših telesih.

3) sposobnost naseliti črevesno mikrobioto

Ko zaužijemo probiotike je prvi preizkus za njih prehod preko kislega okolja v želodcu. To je za marsikatere inibirane seve v kapsulah, ki nimajo posebnega enteričnega ovoja, poseben izziv. Inhibirani sevi so v stanju zimskega spanja in če jih takrat izpostavimo kislemu okolju želodca se niso sposobni braniti. Prehod skozi želodčno kislino je najlažji živim probiotičnim bakterijam, ki imajo naravno sposobnost preživetja v takšnem okolju tudi do 4 ure, kar je več kot dovolj da prispejo do črevesja.

Drug izziv je dejanska naselitev črevesne mikrobiote. Nekateri probiotični sevi se nikdar ne naselijo in to tudi ni njihov namen. Takšni običajno samo pomagajo pri razreševanju določenih akutnih situacij in običajno niti ne spadajo med stalne zastopnike v zdravi črevesni mikrobioti. Kadar iščemo trajne rešitve in ciljamo na obnovo črevesne mikrobiote potrebujemo seve, ki so sposobni ponovne naselitve.

Ni nujno, da bo (samo) uživanje probiotikov odpravilo bolezen ali zdravstveno težavo, je pa zelo verjetno, da je brez dobrodejnih mikroorganizmov in vzpostavitve normalnega ravnovesja v črevesni mikrobioti t.j. evbioze težave sploh ne boste odpravili. Probiotični izdelki nimajo kontraindikacij in gredo z roko v roku z vsemi dopolnili in zdravili. Izberite si najboljše!
 
Copyright Eubioma © 2020   |   Pravno obvestilo   |   Uporaba piškotkov
Izdelava: MMStudio