Ne zamudite
posebnih ponudb, novosti
in promocijskih kuponov!

Prijavite se na naše novice in obenem pridobite
5% popust na vaše prvo naročilo.

Popust velja za nakup vseh izdelkov iz redne ponudbe.
Ne velja za izdelke v akcijskih ponudbah in paketih.

Izpolnite obrazec za prenos brezplačne e-knjigePridobite 5% POPUSTA ob naslednjem nakupu.
Prijavite se na e-novice in ob zaključku nakupa pridobite 5% popust ob naslednjem nakupu.

Želim se prijaviti   Ne želim se prijaviti
Celostna
obravnava
Brezplačno
svetovanje
Brezplačna
poštnina nad 50 €
Dostop do izvidov

5 korakov za optimalno delovanje imunskega sistema


Skrb za imunski sistem je spet pomembna tema v zadnjih mesecih, saj se bliža jesen, čas, ko postanemo bolj dovzetni za prehlade in respiratorne viruse. Naš dobro delujoči imunski sistem je prva obrambna linija pred vsakršnimi boleznimi, zato je ključno, da ga okrepimo.

V tem članku bomo raziskali pet pomembnih korakov, kako doseči optimalno delovanje vašega imunskega sistema.


1. Podpora črevesnemu mikrobiomu

Črevesni mikrobiom igra ključno vlogo pri podpori imunskega sistema. Neuravnotežen mikrobiom lahko povzroči tanjšanje črevesne sluznice in povečano prepustnost črevesne stene, kar vodi v vnetja in motnje v delovanju imunskega sistema. Da bi ohranili zdrav črevesni mikrobiom, je pomembno, da uživate raznoliko prehrano, ki vključuje zelenjavo, sadje, fermentirana živila in zdrave maščobe, obenem pa se izogibate predelani hrani, sladkorju in nezdravi hitri prehrani.

2. Hranila za imunski sistem

Poskrbite, da boste zaužili dovolj esencialnih hranil, ki podpirajo delovanje imunskega sistema. Vitamini in minerali, kot so vitamin C, D, cink, vitamin B12, in folna kislina, so ključni za ohranjanje močnega imunskega sistema. Poleg tega so omega-3 maščobne kisline in različni polifenoli koristni za zdravje črevesne sluznice in zmanjšanje vnetij.

3. Zmanjšanje stresa

Stres lahko zavira imunski sistem. Reden stres vodi v povečano proizvodnjo stresnih hormonov, kar lahko vpliva na normalno delovanje imunskega sistema. Zato je pomembno, da se posvetite tehnikam za zmanjšanje stresa, kot so meditacija, joga, dihalne vaje, ali pa preprosto uživate v času za sprostitev.

4. Zadosten spanec

Kakovosten spanec je ključnega pomena za delovanje imunskega sistema. Med spanjem se telo regenerira in obnavlja ter nabira energijo za nov dan. Pomanjkanje spanca lahko poveča tveganje za kronične bolezni in zmanjša sposobnost telesa za boj proti okužbam.

5. Aktivnost in svež zrak

Gibanje in telesna aktivnost sta ključna za ohranjanje zdravega imunskega sistema. Sprehodi na svežem zraku pospešijo prekrvavitev, aktivirajo delovanje celic imunskega sistema ter pomagajo pri razstrupljanju telesa. Poleg tega je sonce glavni vir vitamina D, ki je pomemben za imunsko zdravje.

Najpomembnejša stvar je, da prevzamete odgovornost za svoje zdravje in okrepite svoj imunski sistem. S pravilno prehrano, zmanjšanjem stresa, kakovostnim spancem, telesno aktivnostjo in podporo črevesnemu mikrobiomu lahko poskrbite za optimalno delovanje vašega imunskega sistema.

Pomembno je razumeti, da krepitev imunskega sistema ne obrodi sadov takoj. Napredka ne pričakujte že v nekaj dneh po začetku uživanja dopolnil in uravnotežene prehrane. Gre za proces, ki zahteva vztrajnost. Za optimalne rezultate pri krepitvi imunskega sistema priporočamo vsaj 3-mesečno pripravo, ki bi jo bilo najbolje začeti takoj po zaključku poletja. Vendar pa je podpora imunskemu sistemu ključna skozi celoten zimski čas, saj boste tako ohranjali njegovo moč in sposobnost odziva na morebitne nevarnosti. Ne pozabite, da je vsaka naložba v vaše zdravje odločilnega pomena za vaše dobro počutje v prihodnosti.

Vzpostavite te korake kot del svoje dnevne rutine in poskrbite za svojo vitalnost in dobro počutje.
 

September 2023
Copyright Eubioma © 2020   |   Pravno obvestilo   |   Uporaba piškotkov
Izdelava: MMStudio