Ne zamudite
posebnih ponudb, novosti
in promocijskih kuponov!

Prijavite se na naše novice in obenem pridobite
5% popust na vaše prvo naročilo.

Popust velja za nakup vseh izdelkov iz redne ponudbe.
Ne velja za izdelke v akcijskih ponudbah in paketih.

Izpolnite obrazec za prenos brezplačne e-knjigePridobite 5% POPUSTA ob naslednjem nakupu.
Prijavite se na e-novice in ob zaključku nakupa pridobite 5% popust ob naslednjem nakupu.

Želim se prijaviti   Ne želim se prijaviti
Celostna
obravnava
Brezplačno
svetovanje
Brezplačna
poštnina nad 50 €
Dostop do izvidov

Libido - kako ga ohraniti?


Želja po spolnem življenju pri moških in ženskah naravno niha skozi leta življenja. Zmanjšanje libida pri ženskah zelo pogosto sovpada z velikimi življenjskimi spremembami, kot so nosečnost, menopavza ali bolezen. Nekatera zdravila, ki se uporabljajo za reševanje motenj razpoloženja, lahko povzročijo tudi zmanjšan spolni nagon. Moški opazijo postopno zmanjšanje spolne želje (libida) s starostjo. Stopnja tega upada je individualna, vendar večina moških ohrani vsaj nekaj spolnega zanimanja tudi v svojih 60. in 70. letih življenja. Za pomanjkanjem libida pogosto trpijo tudi mladi, ki so poklicno aktivni in praviloma ne bi smeli imeti tovrstnih težav.

Kako se soočiti s problemom pomanjkanja libida? Znanstveniki so dokazali, da jemanje prehranskih dopolnil s stabiliziranim NADH in Ω3 maščobnimi kislinami pomaga pri reševanju problemov z nizkim libidom.

Učinki jemanja stabiliziranega NADH se kažejo z naslednjimi pozitivnimi učinki:

· NADH je popolnoma varen in učinkovit kofaktor pri sintezi celične energije ATP v mitohondrijih, ki telesu zagotovi energijo za vsakodnevno soočanje s pomanjkanjem energije in slabostjo, odpravlja mišične bolečine in spodbuja regeneracijo celic.

· NADH izboljšuje razpoloženje, spodbuja ohranjanje zbranosti, omogoča višjo delovno storilnost, spodbuja libido.

· NADH izboljšuje spanec, zagotavlja energijo za opravljanje vseh dnevnih rutinskih opravil in posledično vam ostane dovolj moči za spolno aktivnost.

· NADH pomaga pri lažjemu prehodu v obdobje menopavze (obdobje klimakterija), deluje kot spodbujevalec libida v času menopavze. V času spolno aktivnega obdobja spodbuja ohranjanje kvalitete ženskih spolnih celic.

· NADH lahko izboljša kognitivne funkcije in se uporablja za izboljšanje jasnosti misli, pozornosti, zbranosti, zmanjševanje stresa, krepitev spomina ter lahko podpira terapijo nevrodegenerativnih bolezni.

· NADH pomaga izboljšati telesno pripravljenost in izgled, pomaga pri boju proti debelosti in pridobivanju teže, pomaga pri preprečevanju razvoja presnovnega sindroma in pomaga pri vzpostavljanju in ohranjanju dobre samopodobe.

· NADH znanstveno dokazano stimulira sintezo dopamina in posledično izboljšuje libido pri moških in ženskah. NADH pospešuje tvorjenje dušikovih oksidov (NO), kar pospešuje tudi krvni obtok v predelu genitalij, izboljšuje plodnost in dviguje libido.


Veliko je bilo že povedanega o dobrodejnih učinkih Ω3 maščobnih kislin na naše telo. Družina večkrat nenasičenih Ω3, Ω6 in Ω9 maščobnih kislin je potrebna za vzdrževanje normalnega črevesnega mikrobioma, zagotavljanje kakovosti in mladosti naše kože, pomoč pri vnetjih ter zaščito srčno-žilnega sistema in živčnih celic. Ω3 maščobne kisline so tiste, ki nam jih najbolj primanjkuje, saj jih najdemo v omejenem številu živil.

Dobrodejni učinki Ω3 maščobnih kislin, ki so bili potrjeni s strani raziskav so:

· Blaženje vnetij;

· Stimulacija delovanja in izboljšanje funkcionalnosti možganov;

· Pomagajo pri občutkih tesnobe in blagih oblik depresije;

· Zmanjšujejo raven LDL holesterola v krvi;

· Povečujejo in krepijo imunski sistem;

· Ohranjajo zdravo kožo s kontroliranjem izločanja kožnega sebuma;

· Neguje membrano kožnih celic, ohranja mladost in elastičnost, kožo navlaži in preprečuje nastanek aken;

· Ščitijo pred učinki stresa, saj znižujejo raven kortizola v krvi, ki je posledica zunanjih stresnih dejavnikov;

· Krepijo libido in spodbujajo občutenje spolnih stimulacij;

· Izboljšujejo kvaliteto semenske tekočine in dvigujejo verjetnost zanositve.

Za maksimalen učinek in najboljši izkoristek omenjenih hranil vam priporočamo jemanje stabilizirane oblike NADH in čiste originalne omega 3 – vzemite NADH Original Instant Power® in Premium Asta O3®.

Če je težava glede spolnosti globlja in je potrebna daljša terapija, je priporočljivo, da v prehrano vključite tudi hranila, kot so vitamini C, D in cink. Vsi so združeni v Immunocar® - dopolnilu za krepitev imunskega sistema, ki omogoča pridobivanje bistvenih hranil, potrebnih za imunski sistem in zdravje celotnega organizma, ki jih je težko zagotoviti v zadostnih količinah s prehrano. Poleg tega so ta hranila še posebej pomembna za ohranjanje spolnega zdravja in pomoč pri zanositvi.

Vitamin C ima pomembno funkcijo pri krepitvi in ohranjanju elastičnosti žil, kar prispeva k boljši cirkulaciji krvi po telesu. Boljša cirkulacija pomeni tudi boljše spolno življenje. Vitamin C podpira sintezo moških spolnih hormonov (androgeni), ki povečujejo vzburjenje in libido. Pri ženskah je vitamin C pomemben za sintezo hormona progesterona, ki ščiti zdravje žensk. Za vitamin C je bilo tudi dokazano, da ima možnost stabilizacije ravni kortizola, uravnava delovanje stresnih hormonov in izboljšuje razpoloženje.

Vitamin D bi lahko igral pomembno funkcijo pri občutenju potrebe po spolnosti, saj so ugotovili, da imajo moški, ki jim primanjkuje vitamina D, veliko težav z vzdrževanjem erekcije, težko dosežejo orgazme in imajo pomanjkanje želje po spolnosti. Pri ženskah s pomanjkanjem vitamina D je bilo zaznana nižja želja po spolnosti, težje doživljanje orgazma in slabše zadovoljstvo s svojim spolnim življenjem in občutki ob spolni aktivnosti.

Cink je nujen za krepitev in ohranjanje zdravja prostate, ohranjanje ravni testosterona in za zdravo moško semensko tekočino. Cink pospešuje sintezo dopamina v telesu, ki povečuje libido pri moških in ženskah. Cink sodeluje tudi pri sintezi testosterona, ki je vitalnega pomena za občutek in želje po spolnosti.

Viri literature:

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC8399248/ https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/31280708/ https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/32049001/ https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/17127427/ https://jbiomedsci.biomedcentral.com/articles/10.1186/s12929-019-0527-8 https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/10767056/ https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC7551800/ https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC5727868/ https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4756391/ https://clinicaltrials.gov/ct2/show/NCT00406874 https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC7896882/ https://www.nature.com/articles/s41443-018-0041-7
https://www.ejog.org/article/S0301-2115(16)30849-1/fulltext https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/34311679/
Copyright Eubioma © 2020   |   Pravno obvestilo   |   Uporaba piškotkov
Izdelava: MMStudio