Ne zamudite
posebnih ponudb, novosti
in promocijskih kuponov!

Prijavite se na naše novice in obenem pridobite
5% popust na vaše prvo naročilo.

Popust velja za nakup vseh izdelkov iz redne ponudbe.
Ne velja za izdelke v akcijskih ponudbah in paketih.

Izpolnite obrazec za prenos brezplačne e-knjigePridobite 5% POPUSTA ob naslednjem nakupu.
Prijavite se na e-novice in ob zaključku nakupa pridobite 5% popust ob naslednjem nakupu.

Želim se prijaviti   Ne želim se prijaviti
Celostna
obravnava
Brezplačno
svetovanje
Brezplačna
poštnina nad 50 €
Dostop do izvidov

Premium Asta O3 250ml

Asta omega 3 – omega 3 olje z najvišjo koncentracijo EPK in DHK omega 3 maščobnih kislin – 2.750 mg, v naravni obliki trigliceridov in z najnižjo stopnjo oksidacije na trgu (TOTOX < 5). Omega 3 so pomembne za delovanje možganov, srca, obnovo in krepitev zdravja celic ter protivnetno delovanje v telesu, obenem pa podpirajo tudi zdravje oči.
Pakiranje:
Količina:
46,90 €
srce možgani vid
 
  • 2.750 mg Omega 3 maščobnih kislin v dnevnem odmerku.  
  • V naravni obliki trigliceridov (TG/rTG), ki zagotavlja najvišjo stopnjo absorpcije.
  • Z najnižjo stopnjo oksidacije TOTOX < 5.
  • Brez okusa po ribah ali neprijetnega refluksa!
  • Z dodanim astaksantinom!
  • Tekoča oblika omogoča enostaven način uživanja.

 

Opis


Pozitivno delovanje omega-3 maščobnih kislin, še posebej EPK in DHK na celostno zdravje je poznano že dolga leta. Danes vemo, da so še posebej pomembne za zdravje in bi jih morali uživati prav vsi, vsak dan.

Ker sta EKP in DHK pomembni sestavini celičnih membran imata pomemben vpliv na to, kaj bo celica izločila in kaj absorbirala. Tako so omega-3 maščobne kisline pomembne za razvoj in delovanje možganov, kognitivne sposobnosti, preprečevanje s starostjo povezanega upadanja umskih sposobnosti in podporo ohranjanju normalne funkcije vida. Pomembno vlogo igrajo tudi v proizvodnji hormonov.

Ker sta pri nas kakovost in učinkovitost izdelkov na prvem mestu, je tudi Premium Asta Omega 3 olje najvišje kvalitete. Pridobljeno je iz sveže ulovljenih rib iz trajnostno certificiranega ulova, preverjenih na vsebnost težkih kovin. Vse to zagotavlja najvišjo čistost izdelka in najboljši okus, zaokrožen z naravno esenco limone. Pri Premium Asta-Omega Omega 3 olju ne boste občutili »ribjega okusa«, sicer značilnega za oksidirane maščobne kisline. Ko maščobe oksidirajo, z njimi zaužijemo tudi proste radikale in aldehide, ki delujejo vnetno – ravno obratno od pozitivnega učinka, ki ga z omega 3 maščobnimi kislinami želimo doseči.

Premium Asta Omega 3 ima zaradi izredne svežine in kakovosti sestavin najnižjo oksidacijo vrednost na trgu (TOTOX < 5) in jo zahvaljujoč posebni tehnologiji proizvodnje in polnitve ohranja tudi v steklenički. 10-krat nižja oksidacija od povprečnih omega-3 dopolnil. Le nizko oksidirana omega 3 olja imajo namreč pozitivno delovanje na zdravje.

Kot pri vseh prehranskih dopolnilih je tudi pri omega 3 pomembna biorazpoložljivost. Za omega 3 dopolnila je znano, da nimajo najboljše biorazpoložljivosti. Zato smo pri Premium Asta Omega 3 olju ohranili naravno obliko trigliceridov, ki se 100% absorbirajo in jih telo takoj in z lahkoto uporabi.

Premium Asta-O3 - edino omega 3 olje s terapevtskim učinkom, ki ga uporabljajo zdravniki v sistemu Biološke medicine. 
 
 
 
 
 

Kakovost


TOTOX vrednost vedno pod 5!

V letu 2010 so znanstveniki v okviru EFSA prvič resno izrazili skrb glede stopnje oksidacije v omega-3 izdelkih*. Oksidacija je v bistvu proces kemijske razgradnje nenasičenih maščobnih kislin, v katerem nastajajo prosti radikali in aldehidi. Slednji po novejših znanstvenih dognanjih delujejo vnetno in lahko izničijo dobrodejnost vpliva EPK in DHK.**

V proizvodnem procesu Premium Asta - Omega 3 se še posebej veliko pozornosti polaga na preprečevanje oksidacije. Ključni element pri tem je predvsem uporaba popolnoma svežih surovin in proizvodni proces, ki poteka pri zelo nizkih temperaturah. Rezultat je olje z najnižjo stopnjo oksidacije na trgu (TOTOX pod 5), kar se izraža tudi v 100% nevtralnem okusu olja. Posebna tehnologija polnitve omogoča ohranjanje nizke TOTOX stopnje tudi v steklenički.

V nedavni Skandinavski študiji so preverjali oksidacijske nivoje omega-3 izdelkov na Norveškem trgu, s testiranjem peroksidnega in anisidinskega števila, ki se skupaj izračunata v TOTOX vrednost. Testirana olja so imela povprečno TOTOX vrednost 36.5, koncentrati ribjih olj pa povprečno vrednost 31.9.*** 

*EFSA Scientific Opinions: Fish Oil for Human Consumption. Food Hygiene, including Rancidity (2010)
**Turner et al.: Are health benefits of the fish oil limited by products of oxidation? (2006)
***RUBIN Report 196: Potential health benefits of low-oxidized omega-3 oil.
 
 
Navodilo za uporabo

Otroci 5 ml (1 čajna žlička), odrasli 10 ml (1 jedilna žlica) dnevno.

Namig:
Prijeten okus limone omogoča, da se olje lahko uživa samostojno, lahko pa se tudi vmeša v katerokoli pijačo ali hrano. Ni primero za segrevanje nad 35°C.
Še posebej primero za otroke in vse, ki imajo težave z uživanjem kapsul.

Navodilo za shranjevanje

Zaščititi pred vročino in direktno sončno svetlobo. Po odprtju hraniti v hladilniku (do 7°C). Za ohranjanje maksimalne kakovosti se priporoča uporabiti v roku 6-8 tednov po odprtju.

Opozorila

Priporočenega dnevnega odmerka se ne sme prekoračiti! Prehransko dopolnilo ni nadomestilo za uravnoteženo in raznovrstno prehrano ter zdrav način življenja. Shranjevati nedosegljivo otrokom!

Pomembna sta raznolika in uravnotežena prehrana in ter zdrav način življenja.

 
Sestavine: ribje olje iz jeter trske (Norveška), koncentrat ribjega olja aljaške trske (ZDA), naravna aroma limone, antioksidant: alfa-tokoferol, astaksantin.

Povprečna hranilna vrednost
Sestavine V dnevnem odmerku
Omega-3 maščobne kisline 2.750 mg
od tega Eikozapentaenojska kislina (EPK) 1.150 mg
od tega Dokozaheksaenojska kislina (DHK) 1.000 mg
astaksantin 1 mg

Neto količina: 250 ml

Proizvajalec: Za Eubioma d.o.o. skrbno proizvedeno v Nemčiji.
 
DHK in EPK imata vlogo pri delovanju srca.

DHK ima vlogo pri delovanju možganov in pri ohranjanju vida.

Vnos DHA prek matere pomaga pri normalnem razvoju možganov in oči pri fetusu in dojenčku, dojenem z materinim mlekom.

Koristen učinek se doseže z dnevnim vnosom 250 ml.


Mnenja in ocena

Pogosta vprašanja Koliko omega 3 bi morali zaužiti dnevno?
Naši predniki so uživali med 5.000 in 6.000 mg omega 3 dnevno, danes se uradna priporočila gibljejo med 250 in 500 mg. Dejstvo je, da v deželah, kjer dnevno zaužijejo več kot 1.000 mg omega 3, beležijo manj bolezni in daljšo življenjsko dobo. Študije, ki preučujejo zdravilne učinke omega 3, v večini govorijo o odmerkih med 2.000 in 3.000 mg dnevno za terapevtski učinek.
 Ali je pomembno v kakšni obliki je omega 3?
Pri izboru omega 3 je oblika pomembna. Za doseganje višjih koncentracij EPK in DHK se omega 3 olja koncentrirajo, pri čemer se spremeni oblika in bistveno zniža biodostopnost. Za maksimalno absorpcijo in učinek izberite visoko koncentrirano olje v naravni obliki trigliceridov (označeno s TG ali rTG).
 Ali imajo vsa omega olja 3 izrazit vonj in okus po ribah?
V kolikor imajo omega 3 olja izrazit vonj in/ali okus po ribah, je to znak, da gre za oksidirana omega 3 olja. Pogovorno temu rečemo, da je olje že žarko. Oksidacija omega olj se meri v TOTOX enotah. Nižji je TOTOX, kakovostnejše je olje in več pozitivnih učinkov prinaša.


Copyright Eubioma © 2020   |   Pravno obvestilo   |   Uporaba piškotkov