Ne zamudite
posebnih ponudb, novosti
in promocijskih kuponov!

Prijavite se na naše novice in obenem pridobite
5% popust na vaše prvo naročilo.

Popust velja za nakup vseh izdelkov iz redne ponudbe.
Ne velja za izdelke v akcijskih ponudbah in paketih.

Izpolnite obrazec za prenos brezplačne e-knjige



Pridobite 5% POPUSTA ob naslednjem nakupu.
Prijavite se na e-novice in ob zaključku nakupa pridobite 5% popust ob naslednjem nakupu.

Želim se prijaviti   Ne želim se prijaviti
Celostna
obravnava
Brezplačno
svetovanje
Brezplačna
poštnina nad 50 €
Dostop do izvidov

Zvezdi mladostne vitalnosti – silicij in NADH


Hrepenite po izgledu in počutju, kot ste ga imeli v svojih 20ih letih? Potem pozorno berite naprej!
Čas je, da razkrijemo preproste trike za ohranjanje mladostnega videza in doseganje dolgoživosti.


Mladosten videz in dolgoživost: triki za vitalnost in zdravje

Upad energije, zmanjšana gibljivost, bolečine v sklepih, ohlapnost tkiv in gubice so izzivi, ki jih prinaša staranje - a ključ do rešitve leži v pravilnem razumevanju vloge silicija in NADH v našem organizmu.

Vloga silicija in NADH

Silicij je mineral, ki je ključen za sintezo kolagena in elastina: gradnikov zdravega vezivnega tkiva, kosti, hrustanca, tetiv, sklepov in ožilja. Poleg tega izjemno dobro vpliva na regeneracijo kože - silicijev dioksid je namreč tesno povezan z zdravo mladostno kožo, njegov vpliv pa seže tudi na zdravje las, nohtov in drugih tkiv v telesu!

NADH pa deluje kot naravni "generator energije”, upočasnjuje procese staranja ter prinaša občutek mladostne živahnosti. NADH je namreč ključen koencim za proizvodnjo energije v celičnih mitohondrijih in tako dokazano podaljša življenjsko dobo celic. Več energije je celicam na voljo, bolje lahko delujejo in posledično dlje živijo. Igra ključno vlogo pri ohranjanju zdravja celic, vključno s fibroblasti, ki proizvajajo kolagen. NADH ščiti celice pred poškodbami in popravlja že nastale poškodbe. Če fibroblasti ostanejo zdravi, bodo lahko sami proizvajali zadostne količine kolagena. NADH je kofaktor pri številnih presnovnih procesih, ki so ključni za vzdrževanje zdravja celic. Dodajanje NADH v prehrano po 40. letu je ključnega pomena za učinkovito delovanje celic, podaljševanja njihovega življenja in ohranjanje mladostnega počutja. Tako NADH poskrbi za vitalnost in upočasni staranje celotnega telesa.

Kdaj pričeti z dodajanjem silicija in NADH

Po 40. letu: silicij v splošnem prične upadati po 40. letu starosti. Medtem ko nivo NADH prične upadati v že sredini 20 let in ugotavljajo, da se vsakih 20 let življenja kar razpolovi! NADH in silicij telesu tako pomagata pri ohranjanju energije, elastičnosti tkiv ter vitalnosti:
  • Zdravje kosti in sklepov: silicij je ključen za tvorbo kosti, hrustanca, tetiv in sklepov. Pomaga ohranjati njihovo trdnost in prožnost, kar je še posebej pomembno v procesu staranja.

  • Pomoč pri absorpciji mineralov: silicij lahko pomaga pri boljši absorpciji mineralov, kot so kalcij, magnezij in drugi, kar je ključno za zdrave kosti in celotno telo.

  • Podpora ožilju: silicij lahko prispeva k ohranjanju elastičnosti krvnih žil, kar lahko pomaga pri vzdrževanju zdravega krvnega tlaka.

  • Energijsko ravnovesje: NADH je vključen v procese tvorbe energije v celicah, še posebej v mitohondrijih. Z leti se lahko zmanjša raven NADH, kar vodi v utrujenost. Dodajanje NADH lahko pripomore k vzdrževanju energijske ravni.

  • Upočasnjevanje procesov staranja: NADH ima antioksidativne lastnosti in lahko pomaga zmanjševati oksidativni stres, ki prispeva k procesom staranja.
  • Podpora kognitivnim funkcijam: Nekateri študije kažejo, da lahko NADH pozitivno vpliva na kognitivne funkcije, kot so spomin in pozornost. Raziskava, izvedena v ZDA, je pokazala, da NADH izjemno poveča delovanje možganskih funkcij kot so sposobnost reševanja problemov, vizualna percepcija in reševanje matematičnih izzivov. Te sposobnosti so bile v raziskavi po 24 urah brez spanja po zaužitem NADH kar štirikrat boljše kot po normalno prespani noči brez zaužitega NADH.

  • Pomoč pri obvladovanju stresa: NADH lahko podpira nevrotransmiterske funkcije, kar lahko pozitivno vpliva na obvladovanje stresa in razpoloženje.
V kombinaciji lahko torej silicij in NADH pripomoreta k ohranjanju zdravja in vitalnosti ter izboljšanju kakovosti življenja v zrelih letih letih.

Perimenopavza in menopavza: NADH in silicij sta lahko izjemno koristna v obdobju hormonskih sprememb.
  • Energijsko ravnovesje: NADH lahko pomaga ohranjati visoko raven energije, kar je pomembno v obdobju menopavze, kjer se pogosto pojavlja utrujenost.

  • Ohranjanje elastičnosti kože: silicij je ključen za sintezo kolagena, kar lahko pripomore k ohranjanju elastičnosti kože, ki se med menopavzo lahko zmanjša.

  • Podpora zdravju kosti: zaradi vloge silicija pri tvorbi kosti, hrustanca in sklepov, lahko pomaga ohranjati trdnost kosti, kar je še posebej pomembno ob povečanem tveganju za osteoporozo v menopavzi.
Po porodu / dojenju: Če ste rodili vsaj enega otroka, ste mu požrtvovalno poklonili dobršen del svojih zalog silicija. Nadomestite izgube silicija med nosečnostjo in zadostite povečanim potrebam po energiji.

Kakšen silicij in NADH izbrati, da bo učinek dejansko opazen?

Silicij je sicer element, ki ga najdemo v različnih prehranskih virih. Med najboljše prehranske vire silicija sodijo: zelenjava (špinača, ohrovt, blitva, zelena solata, brokoli in druga zelena listnata zelenjava), sadje (jagode, maline, češnje, jabolka in grozdje), oreški (mandlji, orehi, lešniki in semena, še posebej bučna semena), polnozrnata živila (ovseni kosmiči, rjavi riž, ječmen, kvinoja), gobe, ekološko meso in ribe, ter določene vrste mineralne vode. Pomembno je omeniti, da se vsebnost silicija v živilih lahko razlikuje glede na geografsko območje, način gojenja in priprave hrane. Žal pa prehranski viri silicija postajajo močno okrnjeni, zato je njegov dodatek še pomembnejši.

Silicij se kot prehranski dopolnilo nahaja v številnih oblikah, a ima zelo slabo absorpcijo. Za najboljši učinek izberite mikroniziran organski silicij, ki se izkazuje v najboljšem učinkovanju!

NADH pa je zelo nestabilna substanca, uničijo ga namreč temperatura, svetloba, zrak in prebavni sokovi na poti do tankega črevesja. NADH mora zato biti stabiliziran, le podjezična oblika pastil pa omogoča neposredno absorpcijo v krvni obtok, ki preprečuje izgube in tako zagotavlja hitro učinkovanje.

Spremembe, ki jih boste zagotovo opazili
  1. Več energije in boljše razpoloženje
  2. Izboljšanje gibljivosti in manj bolečin
  3. Več užitka pri rekreaciji in ob športnih aktivnostih
  4. Trdnejše zdravje
  5. Boljša samopodoba in višja samozavest
Hrepenite po mladostnem izgledu?

Z izbiro izbranih in učinkovitih prehranskih dopolnil lahko ohranite vitalnost in mladosten videz.

Ne čakajte, zaživite polno življenje zdaj!

Januar 2024
Copyright Eubioma © 2020   |   Pravno obvestilo   |   Uporaba piškotkov
Izdelava: MMStudio