Ne zamudite
posebnih ponudb, novosti
in promocijskih kuponov!

Prijavite se na naše novice in obenem pridobite
3% popust na vaše prvo naročilo.

Popust velja za nakup vseh izdelkov iz redne ponudbe.
Ne velja za izdelke v akcijskih ponudbah in paketih.

Izpolnite obrazec za prenos brezplačne e-knjigePridobite 5% POPUSTA ob naslednjem nakupu.
Prijavite se na e-novice in ob zaključku nakupa pridobite 5% popust ob naslednjem nakupu.

Želim se prijaviti   Ne želim se prijaviti
Celostna
obravnava
Brezplačno
svetovanje
Brezplačna
poštnina nad 50 €

Zdravi in sproščeni v poletje!


Do težko pričakovanega oddiha imate še ravno prav časa, da telo spravite v zavidljivo kondicijo – tako navzven, kot tudi tudi navznoter. Če bi vedeli, kako močno je naše zdravje odvisno od nevidnih črevesnih prebivalcev, bi jim zagotovo posvetili resnično veliko pozornosti. Stanje naše črevesne mikrobiote ključno vpliva na delovanje imunskega sistema, razpoloženja, količino energije, spomin in koncentracijo, prebavo, presnovo in še dolgo bi lahko naštevali.
 


Danes je znano, da v naših telesih prebiva tisoče vrst mikroorganizmov in da je njihovo sožitje, ne le v črevesju, temveč v telesu nasploh, ključno za naše zdravje in dobro počutje. Mikroorganizmov, ki v nas prebivajo je 3 do 10-krat več, kot naših celic in brez njih ne bi preživeli.V našem črevesju domuje več kot 100 bilijonov mikroorganizmov in prav pestrost različnih bakterij in predvsem njihovo medsebojno razmerje je ključno za dobro presnovo in delovanje imunskega sistema.
 
Vsak človek ima svojo sestavo črevesne mikrobiote, lahko bi rekli, da je tako unikatna, kot prstni odtis. Na sestavo bakterij, njihovo medsebojno razmerje in število različnih sevov, vpliva starost, spol, življenjski slog, geografsko poreklo, okoljski faktorji, pa tudi uporaba zdravil, predvsem antibiotikov. Ključno vlogo pri oblikovanju unikatne mikrobiote pa ima način prehranjevanja, saj prehrana zagotavlja hranila tako za nas, kot tudi za bakterije – dobre in škodljive.
 
Ker o načinu vzpostavitve ravnovesja črevesnega mikrobioma in njegovem pomenu veliko pišemo na našem blogu, smo se tokrat osredotočili še na druge vidike skrbi za zdravje poleti.
 
Koža
 
Poleti je razdražena in srbeča koža pogost pojav. Ta se hitreje zaceli ali pomiri v primeru odrgnin in prask, če jo namažemo s fermentiranim napitkom, ki poskrbi za prisotnost blagodejnih bakterij na rani in v njeni okolici. Kar je za poletje sploh odlično, pa je dejstvo, da ta rešitev pomaga tudi pri pomirjanju srbečice zaradi pikov ali ugrizov komarjev in drugih žuželk!
Fermentirani napitki z raznolikimi sevi blagodejnih bakterij so primerni za zares veliko tegob, saj pomagajo tudi pri raznih kožnih izpuščajih, uporaben je na primer tudi v primeru atletskega stopala – gljivične bolezni stopal.
 
Vaginalna vnetja, ki pokvarijo dopust na morju
 
Mokre kopalke, bazeni in hrana, ki je na dopustu pogosto manj uravnotežena, kakšen koktail preveč... Vse to vodi do večje možnosti za nastanek vaginalnega vnetja. Ker so tovrstne gljivične okužbe kar trdovratne, nam lahko pokvarijo cel dopust. Fermentiran napitek z več kot 30 različnimi sevi blagodejnih bakterij z vzpostavljanjem primerne mikrobiote (ne le črevesne, ampak tudi vaginalne mikrobiote) gljivične okužbe preventivno preprečuje. V primeru, da pride do gljivične okužbe, lahko v 50 % mešanico fermentiranega napitka in vode namočimo tampon – po 3 urah uporabe ga zamenjamo.
 
Vas v toplih dneh skrbi telesni vonj?
 
Do neprijetnega vonja pod pazduho prav tako pride zaradi prevlade slabih bakterij. Če se namažete s fermentiranim napitkom, ali pa ga na kožo nanesete s pršilko, bo pomagal uravnotežiti razmerje med slabimi in koristnimi bakterijami ter tako pripomogel k zmanjšanju neprijetnega telesnega vonja.
 
Težave z zadahom?
 
Fermentirani napitek z raznolikimi sevi blagodejnih bakterij vzpostavi pravo ravnovesje med škodljivimi in blagodejnimi bakterijami tudi v ustni votlini. Slabe bakterije, ki se nahajajo v ustih in zobnih žepkih so eden izmed razlogov za slab zadah – da ga odpravimo, lahko 50 % mešanico vode in fermentiranega napika žvrkljamo po ustih – vsako jutro in vsak večer po umivanju zob. Mešanico lahko brez težav pogoltnemo, ni je potrebno izpljuniti!
 
Copyright Eubioma © 2020   |   Pravno obvestilo   |   Uporaba piškotkov
Izdelava: MMStudio