Ne zamudite
posebnih ponudb, novosti
in promocijskih kuponov!

Prijavite se na naše novice in obenem pridobite
5% popust na vaše prvo naročilo.

Popust velja za nakup vseh izdelkov iz redne ponudbe.
Ne velja za izdelke v akcijskih ponudbah in paketih.

Izpolnite obrazec za prenos brezplačne e-knjigePridobite 5% POPUSTA ob naslednjem nakupu.
Prijavite se na e-novice in ob zaključku nakupa pridobite 5% popust ob naslednjem nakupu.

Želim se prijaviti   Ne želim se prijaviti
Celostna
obravnava
Brezplačno
svetovanje
Brezplačna
poštnina nad 50 €
Dostop do izvidov

Biološka medicina zmore več


Imate revmatoidni artritis, astmo, diabetes, fibromialgijo, multiplo sklerozo, mogoče kakšno drugo kronično, nevrološko ali avotimunsko bolezen in vam je bilo rečeno, da se boste zdravili do konca življenja? In če bi vam povedali, da obstaja medicinski sistem, ki se zna soočati s takšnimi diagnozami in jih celo trajno pozdraviti, brez kopice neželinih učinkov?

Ne govorimo o čudežnih obljubah, temveč o rezultatih uveljavljenih klinik, ki povezujejo znanje alopatske medicine s spoznanji tradicionalnih medicin na eni strani in najnovejšimi dosežki znanosti na drugi strani, v integrativen sistem Biološke medicine. Temelji biološke medicine segajo v tradicionalno evropsko medicino, skozi stoletja pa se je preko številnih veleumov s področja medicine, znanosti in filozofije razvila v celostno obliko medicine, ki se danes z roko v roki povezuje s klasično medicino. Biološka medicina je dodobra znanstveno podprta in jo v celoti izvajajo le zdravniki, ki so se posvetili nadgradnji svojega medicinskega znanja.

V osnovni biološka medicine izvira iz področja Švice in Nemčije, zahvaljujoč očetu sodobne biološke medicine, prof. dr. Thomas Rau  pa danes najdemo strokovnjake in specializirane klinike biološke medicine po celem svetu.

Osnovna načela zdravljenja po pristopu biološke medicine

Biološka medicina je pristop z naprednim razumevanjem zdravja in zdravljenja s stimulacijo, uravnoteženjem in obnovo regulativnih mehanizmov v telesu z različnimi terapevtskimi pristopi, s čimer se vzpostavi ponovno ravnovesje in posledično zdravje.

Biološka medicina v osnovi obsega tri temeljna področja, ki jih deli na tri temeljne stebre.

1. Detoks oz. razstrupljanje telesa

Preobremenjenost telesa s težkimi kovinami ni obsedenost alternativcev, temveč žalostna stvarnost življenja v sodobnem svetu. Raznovrstnim toksinom, težkim kovinam in kemijskim substancam smo izpostavljeni na vsakem koraku, marsikdo celo dolgotrajno pri opravljanju svojega poklica ali celo v svojem domu. Kot da to ne bi bilo dovolj, visokemu odstotku kavkazijske rase primanjkuje encimov za samodejno razstrupljanje, kar preprosto pomeni da se bodo toksini v telesu samo kopičili, dokler bo telo zmoglo.

Ne glede na vir in vzrok kopičenja toksinov, ti povzročajo kronična vnetja in zavirajo delovanje imunskega sistema, kar pripelje do resnih zdravstvenih težav, kot so fibromialgija, tinitus, oksidativni stres, rakava obolenja, elektrosenzibilnost, glavoboli, depresija, avtoimunske bolezni, kožna obolenja, neplodnost in kronična utrujenost. Zato biološka medicina vedno najprej laboratorijsko preverja obremenjenost s toksini in glede na rezultate predvidi ustrezen način razbremenitve telesa.

2. Črevesje in Imunski sistem

Razglasitev regulativnih procesov v telesu se največkrat prične zaradi porušenega ravnotežja t.i. disbiose v črevesju. Zdrav in uravnotežen črevesni mikrobiom ni samo osnoven predpogoj za harmonično delovanje imunskega sistema, temveč je tudi ključen za celovit in učinkovit proces razstrupljanja. Uravnovešen mikrobiom ščiti črevesno sluznico, ki je domovanje enteričnega živčnega sistema, center za proizvodnjo hormonov, živčnih prenašalcev in T-limfocitov.

Kadar je črevesni mikrobiom neuravnotežen in se posledično stanjša in poškoduje črevesna sluznica, pride v telesu do prehajanja ekso in endotoksinov v krvni obrok, kar botruje številnim vnetjem nizkih stopenj na različnih mestih v telesu. Takšna vnetja predstavljajo začetek razvoja številnih kroničnih in avtoimunskih bolezni. Uravnoteženje črevesnega mikrobioma, regeneracija črevesne sluznice in modulacija imunskega sistema so neobhodni elementi za ponovno vzpostavitev regulativnih procesov v telesu.

Laboratorijsko testiranje preko tisoč bolnikov z različnimi rakavimi obolenji, ki so ga opravili na Kliniki biološke medicine v Švici, je prav pri vseh pokazalo presežke toksinov in neuravnovešeno črevesno mikrobioto. Če v črevesju ni ravnovesja in zdravja, se rakavo obolenje ne bo pozdravilo saj imunski sistem preprosto nima temeljev, zato ne zmore kljubovati nastajajočim rakavim celicam. Enako velja za številne druge kronično vnetne bolezni.

3. Regeneracija

Ko je telo razbremenjeno in se spet vzpostavi normalno delovanje regulativnih mehanizmov, je potrebno poskrbeti še za regeneracijo in splošno okrepitev telesa. Telo se nenehno obnavlja in vsaka celica v telesu se zamenja v povprečnem roku sedmih let, obnovi se sleherni organ. Jetra se regenerirajo že v roku pol leta, trebušna slinavka potrebuje za regeneracijo dve do tri leta, srce dve leti. Kako se bodo celice obnovile je odvisno od nas samih – če v življenju ničesar ne spremenimo, se prehranjujemo enako kot prej in zanemarjamo gibanje, nove celice ne morejo biti boljše od starih. Po drugi strani pa, če celice podpremo s pravimi hranili se ne bodo obnavljale samo hitreje, temveč tudi veliko bolje. Tako se lahko npr. aortna stenoza pozdravi v dveh letih: srce si opomore, bolniku pa je prihranjena operacija. Za to si je potrebno prizadevati ves čas regeneracijske dobe organa. Če so težave večje, bo regeneracija zahtevala več obnovitvenih ciklov, saj je mogoče v fazi vsake nove prenove stanje še nekoliko izboljšati. Potreben je le čas, doslednost in vztrajnost.

K opisanim trem stebrom v zadnjih letih v biološki medicini dodajajo tudi management stresa, ki je v zadnjih letih postal vse pogostejši vzrok za razvoj številnih bolezni. Razvili so številne napredne metode za spremljanje in uravnavanje stresa, ki znižujejo in izničujejo škodo, ki jo stres povzroča v telesu. S pravočasnim managementom stresa lahko uspešno preprečimo razvoj bolezni.

Metode in potek zdravljenja v biološki medicini

Zdravljenje v klinikah biološke medicine se prične s temeljito laboratorijsko in tudi računalniško podprto diagnostiko, ki obsega veliko specifičnejše preiskave, kot jih običajno zasledimo v ponudbi naših laboratorijev. Ko so zbrani rezultati in odkriti vzroki za razvoj bolezni se prične zdravljenje, ki temelji na telesu prijaznejših terapijah, kot so npr. nevralna terapija, hipertermija, ozonske terapije, hidrokolonoterapija, pulzna magnetna terapija, terapija svežih celic in matičnih celic, raznovrstne infuzijske terapije, homeopatsko-izopatska zdravila in naravna prehranska dopolnila z dokaznim učinkovanjem. Z vsem tem se vzpodbuja regulativne procese, da stečejo v pravo smer in pripeljejo telo nazaj v ravnovesje in zdravje.

Čas zdravljenja je odvisen od stanja vsakega posameznika, prepletenosti vzrokov zanj in tudi predhodno opravljanih "domačih nalog”. Zavedati se je potrebno, da bolezni ne pozdravi zdravnik, temveč telo samo, ki ga podremo s terapijami in spremembami v življenjskem stilu. V nekaterih primerih je večje izboljšanje moč opaziti že po prvih terapijah, toda v večini primerov, govora je predvsem o kroničnih in težjih boleznih, je potrebnih več obiskov, v vmesnem obdobju pa sledenje navodilom doma.

Biološka medicina, preventiva in anti-aging

Področje delovanja Biološke medicine pa ni samo zdravljenje težkih, nepojasnjenih in kroničnih bolezni, temveč tudi preventiva razvoja bolezni, še posebej če se v vaši družini skrivajo gensko pogojene bolezni ali če ste zaradi kakršnih koli življenjskih okoliščin ali stila bolj nagnjeni k razvoju določenih bolezni in bi se temu radi izognili.

Nenazadnje pa Biološka medicina ponuja tudi učinkovite terapije za samo izboljšanje kakovosti življenja in dolgoživosti t.i. anti-aginga in stres management, ki so še kako dobrodošle za današnjo generacijo srednjih let, ki je ena najbolj stresno obremenjenih v zgodovini človeštva.

V kolikor vas zanima zdravljenje v priznani evropski kliniki Biološke medicine, nam lahko pišete na info@eubioma.si in povezali vas bomo s strokovnjaki.
Copyright Eubioma © 2020   |   Pravno obvestilo   |   Uporaba piškotkov