Ne zamudite
posebnih ponudb, novosti
in promocijskih kuponov!

Prijavite se na naše novice in obenem pridobite
5% popust na vaše prvo naročilo.

Popust velja za nakup vseh izdelkov iz redne ponudbe.
Ne velja za izdelke v akcijskih ponudbah in paketih.

Izpolnite obrazec za prenos brezplačne e-knjigePridobite 5% POPUSTA ob naslednjem nakupu.
Prijavite se na e-novice in ob zaključku nakupa pridobite 5% popust ob naslednjem nakupu.

Želim se prijaviti   Ne želim se prijaviti
Celostna
obravnava
Brezplačno
svetovanje
Brezplačna
poštnina nad 50 €

Dolgotrajni Covid - dodaten izziv za imunski sistem po preboleli okužbi s SARS-CoV-2 virusom


Če po preboleli okužbi s SARS-CoV-2 virusom še vedno čutite posledice okužbe Covid-19, potem ste razvili stanje, ki ga v medicinski stroki opisujejo kot Dolgotrajni covid (»long-covid«).

Skupni simptomi dolgotrajnega covida so utrujenost, dispneja (zasoplost), zmanjšana telesna zmogljivost, rahlo povišana telesna temperatura (okrog 37,5 °C), problemi s koncentracijo, težave pri iskanju besed, motnje spanja, mišične bolečine, glavobol, slabost, občutek tesnobe,… To je le nekaj simptomov dolgotrajnega covida, vseh skupaj pa naj bi jih bilo več kot 200.

Stanje dolgotrajnega covida lahko traja od 3 do 9 mesecev, je pa dolgotrajni covid še vedno pod drobnogledom raziskovalcev, ki preverjajo in sproti ugotavljajo učinke omenjenega stanja in izražene simptome. Žal se pandemije Covid-19 še nismo rešili, zato se še vedno soočamo z novimi posledicami okužb z različicami korona virusa.


Kako zdraviti Long covid?

Pandemija Covid-19 nas opominja, da moramo nenehno skrbeti za svoje zdravje, vzdrževati imunost in stanje telesnega mikrobioma. Nismo prepričani o učinkovitosti protokolov zdravljenja, vladne agencije mnogih držav pa silijo svoje državljane v cepljenje po splošnem vrstnem redu brez dovolj informacij o tveganjih in stranskih učinkih, zato moramo poskrbeti zase. Eden od načinov je tudi skrb za optimalno preskrbljenost s hranili, ki krepijo imunski sistem. Smiselno je jemati tudi posebna naravna terapevtska prehranska dopolnila, ki lahko pomagajo izboljšati naše zdravje pred okužbo s Covid-19, pa tudi med okužbo s Covid-19 in kasneje za lajšanje stanja med dolgotrajnim covidom. Znanstveniki menijo, da so možni vzroki za takšne posledice motena proizvodnja energije v mitohondrijih, oksidativni stres in kronična vnetja.

NADH Original Instant Power® in Neotosil® sta popolna kombinacija za ohranjanje vašega zdravja med dolgotrajnim covidom.

Ligvalete stabiliziranega NADH Original Instant Power® so eden od najboljših načinov za dvig celične energije ATP in za izboljšanje delovanja celičnih mitohondrijev. Raziskave so pokazale, da je NADH lahko potencialno odlično sredstvo za lajšanje sindroma kronične utrujenosti. Učinki NADH Original Instant Power® lingvalet lahko pomagajo pri:

• Povečanje ravni telesne energije in blaženje kronične utrujenosti.

• Upočasnitev staranja telesnih celic in skrb za dolgoživost celic.

• Podpora imunskemu sistemu zaradi antioksidativnih lastnosti in regulacija vnetij po telesu.

• Izboljšanje pomnjenja, ohranjanja zbranosti in razmišljanja. 

• Podpora sinteze živčnih prenašalcev – serotonin, dopamin, norepinefrin.

• Izboljšanje počutja in ohranjanje čustvenega ravnotežja.

Visoka terapevtska aktivnost NADH Original Instant Power® je popolnoma varna, brez toksičnega učinka na naše telo. NADH Original Instant Power® se pogosto uporablja že več kot 25 let in še niso poročali o nobenih pomembnih stranskih učinkih.

NADH Original Instant Power® je primeren za uživanje ljudi vseh starostnih skupin, še posebej se priporoča uporaba NADH pri starejših osebah in pri osebah z razvito kronično boleznijo.

NADH Original Instant Power® pozitivno vpliva na delovanje imunskih celic, zmanjšuje občutek slabosti, stresa in sindroma utrujenosti ter pomaga v boju proti dolgotrajnim simptomom Covid-19. NADH lahko prepreči čezmerno aktivacijo provnetnih citokinov, pomaga uravnavati vnetni proces ter vzdrževati in obnavljati antioksidativno obrambo telesa in njegovo energetsko ravnovesje, porušeno zaradi okužbe s korona virusom.

Bolezni vnetja, oslabljen imunski sistem in neuravnotežen črevesni mikrobiom so glavni razlogi za razvoj sindroma dolgotrajnega covida. Znanstveniki trdijo, da pri okužbi s korona virusom prihaja do izpraznjenja telesnih zalog vitaminov, mineralov in antioksidantov, ki se porabijo v boju proti virusu. Virusi in zdravila zmanjšajo število dobrih bakterij v našem črevesju, kar povzroči oslabitev imunosti in začetek vnetnih procesov.

Po preboleli okužbi Covid-19 se ljudje pogosto pritožujejo nad prebavnimi težavami, ki so lahko posledica sindroma prepustnega črevesja (Leaky gut) ali raznih vnetnih procesov v črevesju.

V tem primeru bo Neotosil® prišel prav, predvsem pri kroničnih in »tihih« vnetjih. V Neotosilu® je kombinirana moč beta-glukana, alfa-lipoične kisline (ALA), kvercetina, beta-karotena, kurkumina, resveratrola, Triphala Churna, Aronije in moringe z aktivnimi oblikami vitaminov B12 in folne kisline ter vitaminov A , C in E z največjo biološko uporabnostjo, ki presega doslej znano. Neotosil predstavlja prvo naravno terapevtsko prehransko dopolnilo za podporo zdravljenja s črevesjem povezanih kronično vnetnih bolezni, ki podpira celično detoksifikacijo. EFSA je odobrila trditve za Neotosil® za zaščito in pomlajevanje celic, regeneracijo sluznice, antioksidativni in nevroregeneracijski učinek ter krepitev imunskega sistema.

Neotosil® pomaga prekiniti krog vnetij povezanih s Covid-19. Zagotavlja zaščito in obnavljanje celic, krepi imunski sistem, pomaga pri reševanju zdravstvenih težav povezanih s črevesjem in obnavlja sluznice, poškodovane zaradi Covida. Primeren in priporočljiv je pri psihičnih težavah, anksioznosti in s stresom povezanega vnetja v telesu, ki je posledica delovanja prostih kisikovih radikalov.

Na ta način je vaše telo, zahvaljujoč NADH Original Instant Power® in Neotosil®, pripravljeno na izzive Covid-19 in dolgotrajnega Covid sindroma ter drugih virusov in bakterij. Naše dodatke temeljito raziskujemo in testiramo, da zagotovimo kakovostne in učinkovite izdelke brez stranskih učinkov.

Viri literature:

https://www.nature.com/articles/s41591-022-01909-w

https://www.nature.com/articles/s41591-022-01909w

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC7872359/

https://www.bmj.com/content/371/bmj.m3981

https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/32411700/

https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/10071523/

https://www.pnas.org/content/116/47/23822

https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/10071523/

https://www.pnas.org/content/116/47/23822

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC7472248/

https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/29883761/

https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/31218894/

Interview: Dr. George Birkmayer on NADH for Energy, Healthy Immune Function and More

https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/31280708/

https://link.springer.com/referenceworkentry/10.1007%2F978-1-4614-5836-4_16

https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/14751458/

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC8509181/

https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/19891527/

https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/25081694/

https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/23617069/

https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/25593379/

https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/21850495/

https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/27013794/

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC5933580/
Copyright Eubioma © 2020   |   Pravno obvestilo   |   Uporaba piškotkov
Izdelava: MMStudio